NIEUWS

EINDE
Na meer dan 50 jaar is er een einde gekomen aan onze schaakvereniging. Het werd tijd voor een nieuwe richting bij Oud Zuylen, een club die ook speelt op dinsdagavond. Voor meer informatie ga naar de site van Oud Zuylen.

KAMPIOENSCOMPETITIE
Toch weer Jan Maarten clubkampioen! Bekijk hier de uitslagen, stand en analyses van de partijen.

RAPIDCOMPETITIE
Bertrand Weegenaar na 18 jaar weer rapidkampioen!! Zie de eindstand hier.

DICK VAN KOOTEN-TOERNOOI
Xander Wemmers voor de 7e keer op rij winnaar. Eindstanden, verslag, foto's vind je hier.

DOORGEEFSCHAAK
Pieter en PeterH winnen wederom kersttoernooi. Zie hier de eindstand.

SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP
Jan Maarten vd Boogaart voor de eerste maal snelschaakkampioen! Peter Hoogakker 2e op onderling resultaat, Rijk van Oostenbrugge 3e! Zie de eindstand hier.

GUERNSEY CHESS FESTIVAL 2011
Enkele leden zijn naar Guernsey getogen om deel te nemen aan het jaarlijkse toernooi. Zie de resultaten op Guernsey.

50 JAAR
Dinsdag 13 september hebben we ons 50 jarig bestaan gevierd. Ton Gezel, die al 50 jaar lid is, werd uitgeroepen tot superschaker van de club. Elke week is Ton trouw aanwezig, en met zijn ervaring erg lastig te verslaan. Vanwege het 50 jarig bestaan hebben we een variatie op het schaken bedacht, te weten de stoelendans schaak. Dit gaat als volgt: er worden 5 borden opgezet en 10 mensen nemen hierachter plaats. Na 10 minuten gaat de persoon die aan bord 1 zit naar bord 2, en degene aan bord 2 gaat naar bord 3 toe etc. De laatste speler die aan bord 10 zit stapt uit de partijen en een nieuw persoon schuift in aan bord 1. Hierdoor speel je elke 10 minuten tegen een andere tegenstander met een stelling die je voorganger heeft achter gelaten. Zodra een partij in remise of winst werd afgesloten werd dit gemeld bij Rob van ’t Veer die de score bij hield. De partij werd meteen weer opnieuw opgezet zodat de spelers verder konden schaken. Na ongeveer 90 minuten zijn we overgegaan op de stoelendans doorgeef schaak. Hierbij gelden dezelfde regels als hierboven maar werden de geslagen stukken ook door gegeven aan de buurman. Hierdoor ontstonden er vele hilarische schaak partijen. Aan het einde van de avond volgde de prijs uitreiking waarbij Bertrand als winnaar werd uitgeroepen. Het was een geslaagde en gezellige avond. PM

XANDER SCOORT 8,5 PUNT
De jaarlijkse opening van het seizoen werd (bijna) traditiegetrouw verzorgd door Xander Wemmers, in 10 partijen scoorde hij 8,5 punt, wie hadden de remises? Zie hier.


 

Zicht op het Denksportcentrum vanaf Den Hommel en vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal